3 echte design smartphones

Zeg eens eerlijk: als je een smartphone koopt, tellen toch niet alleen de technische specificaties mee? Het oog wil immers ook wat! Het design is vaak net zo doorslaggevend als de prestaties van het toestel. natuurlijk weten ook de fabrikanten dat. De grote merken als Samsung, Apple, Nokia, HTC, Sony en Motorola zetten al lang niet meer in op enkel technisch vernuft. Een strak en vernieuwend design is tegenwoordig minstens zo belangrijk!

iphone 6 note edge

Geen wonder dan ook, dat de smartphonebouwers steeds meer inzetten op uitstraling en stijl. Daarvoor worden topdesigners aangetrokken en er wordt gewerkt met chique materialen als glas en metaal. En met een goed resultaat: de nieuwste smartphones zijn een lust voor het oog.

Design, daar betaal je voor

Natuurlijk is niet ieder nieuw model wat van de productiebanden afrolt het toonbeeld van design. Het zijn immers veelal de high-end toestellen waar zoveel aandacht aan besteed is en dat zie je dan ook terug in het prijskaartje. De goedkopere smartphones moeten het vaak dan ook nog steeds doen met een dito uiterlijk.

Ben je bereid om wat dieper in de buidel te tasten, dan krijg je er ook echt een design smartphone voor terug. Dit zijn dan enkele interessante modellen:

Het omgevouwen beeldscherm

Een absoluut statement maak je met de Samsung Galaxy Note Edge. Dit toestel beschikt namelijk niet over één, maar over twee hippe features. Het eerste is de innovatieve S Pen waarmee je aantekeningen maakt op je scherm. Inderdaad, typen op het te kleine toetsenbordje behoort tot de verleden tijd en dat op zich verdient al een award voor gebruiksdesign. Maar de allergrootste lof is voor het gebogen beeldscherm dat als het ware om de hoeken van de smartphone heen gevouwen zit. Wow!

Customizing to the max

Heb je graag een toestel dat je helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen? Dan biedt de Motorola Moto X je het design waarnaar je op zoek bent. Deze smartphone geef je namelijk het uiterlijk dat past bij jouw smaak. Zo kies je uit 18 achtergrondkleuren, 7 accentkleuren en 2 hoofdkleuren. En houd je niet van de plastic achterkant? Ga dan voor de behuizing van echt hout. Dat is pas design!

De lieveling van designers

Het zal geen verrassing zijn, dat een smartphone van Apple niet in het rijtje mag ontbreken. Het Amerikaanse merk staat immers al jarenlang bekend als één van de top-design merken – of het nu om de MacBooks, iPhones of iMacs gaat. Designers zweren zelf bij het werken op een Apple apparaat. De iPhone 6 heeft met zijn platte ontwerp en behuizing van aluminium dan ook zeker het predicaat design-phone verdiend. De verkrijgbare kleuren goud, zilver en space gray maken het helemaal af.

Beter goed gejat…

Ook Samsung lijkt onder de indruk te zijn van het platte ontwerp van de iPhone 6 van Apple. Op gelekte ontwerptekeningen van de Galaxy S6 is namelijk te zien dat het nieuwe toestel waarschijnlijk een dikte van 6,91 millimeter gaat krijgen. Dat is net zo dun als de iPhone 6. Ook heeft het ontwerp op de tekeningen wel wat weg van de iPhone 6 met zijn afgeronde randen en hoeken.

galaxy-s6-ontwerp