Designer Piet Boon in jury HEMA design prijs

howAls beginnend ontwerper is het moeilijk om gezien te worden en eruit te springen tussen alle andere talenten. Meedoen aan een ontwerpwedstrijd is dan wellicht de mogelijkheid om naamsbekendheid te krijgen.

howHema ontwerpwedstrijd

De HEMA herkent dit probleem. Zij ontving al in de jaren ’80 signalen vanuit het onderwijs dat het voor studenten van ontwerpopleidingen zo lastig is goede praktijkervaring op te doen en voeten aan de grond te krijgen als ontwerpen. In die jaren koos de HEMA voor een meer trendy uitstraling in vormgeving en verpakkingen. Samen resulteerde dit in de eerste HEMA ontwerpwedstrijd. Sinds 1990 is het een jaarlijks terugkerende wedstrijd.

Piet Boon

Piet Boon is een internationale designer en eigenaar van Studio Piet Boon. Zijn stijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen en symmetrie, duidelijke zichtlijnen en slimme oplossingen waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van ruimte en licht. De HEMA heeft hem gevraagd deel uit te maken van de jury voor de HEMA ontwerpwedstrijd 2015. Voor designstudenten is het dus extra interessant dat Piet Boon hen zal beoordelen.

28e editie

Deze 28e editie van de ontwerpwedstrijd heeft als thema ‘reizen en het onderweg zijn’. De studenten gaan de uitdaging aan een nog niet bestaand product te ontwerpen dat past bij de winkelketen en dat het reizen  en onderweg zijn gemakkelijker maakt. Op 23 april zal de jury de ontwerpen beoordelen. De winnaar maakt kans op het in productie laten nemen van zijn ontwerp.

Stimulans

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat het bedrijfsleven jonge talenten probeert te stimuleren om in de praktijk aan de slag te kunnen. Een bekend voorbeeld hiervan is Invito die samen met het Museum aan het Vrijthof en Stichting Fashionclash de Shoe Desing Challenge 2013 organiseerde ter bevordering van de ontwikkeling van nieuwe talent.

dsdsdsds