Designwereld kijkt uit naar bijzondere smartphone Samsung

Dat we design echt niet alleen terug vinden in de kunst, architectuur of vormgeving, blijkt wel uit de nieuwste modellen smartphones waar de grote merken ons de laatste jaren mee proberen te verleiden. Een goedkope, plastic look lijkt helemaal uit te zijn en er wordt steeds meer gewerkt met luxere materialen zoals glas en aluminium, maar ook het aanzicht van de smartphone verandert. Met een apart toetsenbord, een speciale stylus-pen, een groter scherm, bijzondere behuizingen van hout of andere ongebruikelijke materialen… Inmiddels hebben we al veel innovaties op het gebied van design de revue zien passeren.

galaxy-edge

Je zal dan misschien denken dat we nu alles wel gezien hebben, maar als we de geruchten moeten geloven, is niets minder waar. Zowel designers als gadgetliefhebbers kijken al enige tijd reikhalzend uit naar het nieuwste, nog te verschijnen model van de Koreaanse smartphonegigant Samsung die in twee types op de markt moet komen: de Galaxy S6 en de Galaxy S Edge. En vooral die laatste houdt de gemoederen goed bezig!

Twee schermen

galaxy note edgeSamsung heeft ons met de Galaxy Note Edge namelijk al een voorproefje gegeven van het bijzondere beeldscherm dat zij ontwikkeld hebben. Dit scherm zit namelijk als het ware om de randen van de smartphone heen gevouwen. Verwacht wordt, dat de Galaxy S Edge niet één, maar liefst twee van dat soort schermen krijgt. Aan zowel de voor- als achterkant van het toestel. Geen wonder dat deze geruchten veel stof op doen waaien in designerkringen: dit geeft weer een heel ander aanzicht. Smartphonedesign zal nooit meer hetzelfde zijn!

Nog even afwachten…

galaxy-unpackedInmiddels is bekend gemaakt dat de nieuwste Samsung telgen op 1 maart 2015 aan het publiek gepresenteerd zullen worden op het Samsung evenement ‘Galaxy Unpacked’. Pas dan zullen we weten, of de geruchten ook echt waar zijn. Wij zijn in ieder geval benieuwd en houden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technisch design goed in de gaten.