Digitale kunst en design

Digitale kunst en designDigitale kunst is ontstaan door de komst van de computer, en met de opkomst van het internet, heeft de kunstvorm een enorme slag gemaakt. Kunstenaars waren ineens instaat om hun werk overal ter wereld te verspreiden. Ook worden analoge kunstwerken gereproduceerd naar digitale kunst. De nieuwe stroming van digitale kunst is rond 1970 ontstaan.

Het internet is één grote expositie van digitale kunstwerken geworden. Er zijn verschillende platformen te vinden waar digitale kunst van Nederlandse en internationale bodem tentoon wordt gesteld. Op deze website lichten we een internationaal en Nederlands platform uit.

Op de website zijn tevens artikelen te vinden over één van de pioniers van de kunstvorm: Manfred Mohr. We kijken ook in de toekomst, want er zijn mensen bang dat de traditionele kunstvormen verloren gaan. Is dat een reële angst? Digitale kunst kent ook zijn problemen, zo blijkt dat er veel kunst verloren te gaat door de snelle technologische ontwikkelingen. In Nederland is de e-cultuur een zeer snel groeiende sector, een aantal leuke voorbeelden met filmpjes worden gegeven van interactieve installaties.