Energie volgt gedachte – de eerste stap om een erkend kunstenaar te worden

Oké, je wilt dus een bekende kunstenaar worden. Is er een methode om dat te realiseren?
Jazeker, die is er!
We hebben al gezegd: oefening baart kunst. Je moet dus in de eerste plaats creatief zijn. Een opleiding aan een academie kan handig zijn, maar is niet per se noodzakelijk. Er zijn geschoolde kunstenaars die niemand kent en er zijn amateurs die beroemd zijn geworden. Je succes ligt dus kennelijk aan iets anders. Een voorbeeld van een kunstenaar die wereld beroemd is geworden is Andy Warhol. Als kleine jongen zei hij al dat hij een bekende kunstenaar werd. Hij geloofde daar heilig in. Later schilderde hij een paar soepblikken die bekend zijn over de hele wereld. Hij brak door. Hij was slim, creatief en geloofde in zijn missie. Zijn energie volgde zijn gedachte.
tomato-history-and-origins-campbell-soup-andy-warhol
Dus … Ga heel veel oefenen, teken al je gedachten en ideeën in een boekje dat je altijd bij je hebt. Geen foto’s maken, nee, je hoofd en je handen doen het werk.
Zeg op vaste tijdstippen meerdere keren per dag tegen jezelf: “Ik word een beroemde kunstenaar ” en GELOOF dat ook echt. Absoluut niet twijfelen.
Ondertussen ga je hard aan het werk om een slim marketingplan te maken: Gebruik de sociale media op een manier die mensen niet afstoot, maar nieuwsgierig maakt. Verzamel adressen en contactpersonen van kunstinstellingen.

Doe het alleen en besteed dagelijks zoveel mogelijk tijd aan je werk. Maak gebruik van adviezen van ervaren kunstenaars. Maar onthoud dat het wel jouw werk is. Het is jouw wens, jouw voornemen, jouw missie om bekend te worden en dat gaat je dus lukken! Droom ervan en blijf beseffen dat het WAAR is.

Succes!