Red Dot design prijs 2015 naar Apple voor de Apple Watch

Apple heeft de Red Dot Design prijs 2015 gewonnen met de Apple Watch. Met de smartwatch van Apple heb je allerlei features tot je beschikking. Zoals bijvoorbeeld een gezondheidstracker voor het vastleggen van dingen als ziekten en stress, een activiteitentracker die je lichaamsbeweging meet of  een afstandsbediening waarmee je apparaten in je huis kunt bedienen. De jury let bij het toekennen van de Best of the Best prijs op onder andere functionaliteit, duurzaamheid en symbolische, emotionele waarde.

Internationale prijs voor design

Sinds 1955 wordt ieder jaar de Red Dot Design award uitgereikt, een internationale prijs voor design. Het is een initiatief van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. Dit jaar boog de jury zich over 4.928 inzendingen uit 56 verschillende landen. 81 inzendingen daarvan mogen zich winnaar van de Best of the Best award noemen. De winnaar mag het logo van de organisatie gebruiken op hun producten en voor marketing en pr-doeleinden. Daarnaast worden de winnaars tentoongesteld in het Red Dot Design Museum. Op 29 juni aanstaande zal Apple de prijs feestelijk in ontvangst kunnen nemen tijdens een gala in de Duitse stad Essen.

Pre-sales Apple Watch

Vanaf 10 april a.s. gat de Apple Watch in de pre-sale in een aantal landen als Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde staten. Het is nog niet bekend wanneer de Apple Watch in Nederland te koop zal zijn.  De prijzen in Europa zullen variëren van € 399,- voor de Sport 38 mm tot € 18.000,- voor de Edition.