Schilderij Picasso wisselt voor 23 miljoen van eigenaar

Tijdens een veiling in bij Sotheby’s in New York is Picasso’s Le Sauvetage voor 23 miljoen euro verkocht. Het schilderij, in het Nederlands bekend onder de naam ‘De Redding’ bracht daarmee bijna twee keer zoveel op dan vooraf werd verwacht.

Flinke waardestijging

Le Sauvetage is een schilderij dat in 1932 werd gemaakt door schilder Pablo Picasso. Het doek werd ongeveer 10 jaar geleden voor het laatst geveild en toen leverde het ongeveer 10 miljoen euro op. Er werd verwacht dat het doek nu voor ongeveer 10 tot 13 miljoen euro van eigenaar zou wisselen, maar doordat er enkele bieders tegen elkaar opboden kwam de prijs uiteindelijk uit op 23 miljoen euro.

picasso le sauvetage

Kunstveilingen

New York is de komende weken het decor van vele kunstveilingen. Naast de veiling in Sotheby’s, wordt er ook een veiling in veilinghuis Christie’s gehouden. Tijdens die veiling wordt onder andere het doek Elegant Lady van Jackson Pollock geveild. Hoeveel Elegant Lady zal opbrengen zal over enkele dagen moeten blijken, het doek zal op dinsdag 13 mei worden geveild. Het duurste schilderij wat tot dusverre is verkocht op de veiling van Christie’s is Waterlelies. Het schilderij van Claude Monet leverde bijna 20 miljoen euro op.