Shoe Design Challenge 2013

Stichting Fashionclash, het Museum aan het Vrijthof en Invito organiseerden samen de Shoe Design Challenge. De wedstrijd is bedoeld ter bevordering van de ontwikkeling van nieuw modedesigntalent. Designtalenten werden gestimuleerd een schoenencollectie te ontwerpen.

In oktober 2013 werd bekend dat Monique Schraven en Malou Fool de winnaars zijn van de eerste editie van de wedstrijd. Een vijfkoppige jury, bestaande uit designer Bar Kosters, founders van Fashionclash Branko Popovic, Nawie Kuiper en Laurens Hamacher en Jasper den Hartog van Invito nam deze beslissing.

digitalShoe-Design-Challenge-Monique-Schraven

Winnaars Shoe Design Challenge

 

De ontwerpen van de winnaressen worden uitgewerkt tot goed te produceren schoenen, die vanaf 2014 in de winkels van Invito zullen liggen.

De organisatoren

De Shoe Design Challange wordt georganiseerd door onder andere Fashionclash. Deze internationale organisatie richt zich op het verbinden van nieuw talent, verschillende disciplines en culturen door middel van kunst.

Het Museum aan het Vrijthof organiseerde de wedstrijd in het kader van de tentoonstelling ‘500 jaar Made in Maastricht’. Dit onderwerp moest ontwerpers uitdagen en inspireren. In de tentoonstelling ‘Fashionclass@Museum aan het Vrijthof’, eerder in 2013 georganiseerd, stond talentontwikkeling centraal.

De laatste organisator is fashionmerk Invito. De ‘Invito-vrouw’ is een trendy vrouw die altijd op zoek is naar iets nieuws. Het is dus niet zo vreemd dat het merk zijn medewerking verleende aan deze wedstrijd. In de collectie van Invito vind je originele dames-, maar ook herenschoenen, en tassen en accessoires. Deze winter vinden dames er bijvoorbeeld een grote keuze aan laarzen. Het gehele winkelaanbod is onder andere ook te vinden in de webshop van Invito.