Tentoonstelling ‘Late Rembrandt’ thuis vanuit je luie stoel online te bekijken

In het Rijksmuseum in Amsterdam kan je tot en met 17 mei aanstaande meer dan 100 schilderijen, prenten en schetsen van Rembrandt bekijken die hij in de laatste periode van zijn leven heeft gemaakt. Het is voor het eerst dat er een tentoonstelling is gewijd aan zijn late werken. De werken zijn afkomstig uit musea en privéverzamelingen. Het is een bijzondere tentoonstelling, omdat hij slechts eenmalig wordt gehouden.

Online bekijken

Wat deze expositie nu extra bijzonder maakt is, dat hij gratis en toegankelijk is voor heel Nederland. En je hoeft er niet eens voor naar het museum, de werken zijn te bekijken vanuit je luie stoel. Hoofdsponsor KPN heeft namelijk online rondleidingen gemaakt, onder begeleiding van vier bekende Nederlanders: journalist Jort Kelder, astronaut André Kuipers, presentatrice Sophie Hilbrand en couturier Mart Visser. Samen met een Rembrandt-expert van het Rijksmuseum bespreken zij hun favoriete werken uit de collectie Late Rembrandt.

Multimediatour

Wil je juist wel naar het museum en wil je meer informatie tijdens je bezoek en letterlijk meer zien? Download dan voor je bezoek de app van het Rijksmuseum. Je kunt dan zelf op verkenningstocht door het museum of een van de tours volgen. Met een unieke ‘magische venster functie’ kan je alle bijzondere details ontdekken over de collecties en het gebouw zelf. Naast praktische informatie en  features als een vergrootglas, schetsvel of infrarood apparaat, maakt de app gebruik van 3D audio en is er een heus familiespel te doen. De app bevat ook nog eens negen talen, waardoor hij ook voor toeristen heel handig en bruikbaar is.