Waar heb ik die leuke foto ook alweer gelaten?

fotos bewaren

Het eerste verjaardagsfeest van je kind, het uitzicht bovenop die berg en dat gezellige weekend weg met je vriendinnen. We maken met z’n allen steeds meer foto’s. Niet alleen tijdens feestjes of uitstapjes, maar ook bij ‘gewone’ gelegenheden zoals tijdens de lunch of in een overvolle trein. Maar wat doen we met alle foto’s? Uit een onderzoek onder meer dan duizend respondenten door DirectResearch in opdracht van Google blijkt dat meer dan 90% van de Nederlanders zijn foto’s niet op één veilige plek bewaard. De vraag: “Waar heb ik die leuke foto ook alweer gelaten?” komt dan ook steeds vaker voor. Slechts een op de acht Nederlanders neemt de moeite om bestanden op te slaan in de cloud. Ook worden onze kiekjes nauwelijks geordend waardoor ze later niet meer terug te vinden zijn. Slechts de helft waagt zich aan deze klus.

Mooie momenten delen

Bijzondere gelegenheden die we zeker willen vastleggen, zijn reizen, geboortes en bruiloften. Het is eigenlijk vreemd dat we zo slordig omgaan met onze foto’s want 85 procent van ons kent veel waarde toe aan zijn of haar foto’s. Een trend die je veel ziet, is het delen van foto’s. Bij alles wat je meemaakt, kun je een foto de wereld insturen via Facebook, Instagram of andere social media. Vooral vrouwen zijn hier druk mee bezig. Hierdoor krijgen foto’s steeds meer de status van een consumptie-artikel: klik, delen, likes in ontvangst nemen en klaar ermee. Maar veel foto’s zijn het bewaren waard omdat ze een mooie herinnering vastleggen. Hoe kun je nu toch zorgen dat je orde in de chaos krijgt?

huwelijksfotografie

Tips voor het bewaren van foto’s

  1. Sla je foto’s op met een cloudprogramma. Of liever nog: meerdere. Als het mis gaat bij de een, heb je altijd de ander nog.
  2. Gebruik een digitaal opslagapparaat: een externe harddisk of een usb-stick.
  3. Maak een fotoboek: kies je mooiste plaatjes en maak er een leuk boek van. Een tastbare herinnering die je er snel bij kunt pakken. Er zijn tegenwoordig veel varianten fotoboeken om tussen te kiezen waardoor er altijd wel iets bij zit dat je aanspreekt.
  4. Laat een afdruk maken van je foto’s. Het klinkt misschien ouderwets maar je kunt eenvoudig en goedkoop je foto’s laten afdrukken. Hierdoor weet je zeker dat de foto’s van je meest dierbare momenten altijd blijven bewaard!

Google Foto’s

Een andere optie is om gebruik te maken van  het onlangs gelanceerde Google Foto’s. Deze fotodienst van Google biedt één plek waar je al je foto’s en video’s kunt opslaan. Je bestanden worden automatisch georganiseerd en gegroepeerd waardoor je ze makkelijk terug kunt vinden. Je kunt je bestanden synchroniseren en van al je apparaten laten downloaden en het programma maakt het makkelijk om foto’s te bewerken en te delen.